ЕГР и все что с ним связано ⇐ Двигатель 3.0
-
- Интересующийся
- Всего сообщений: 47
- Vin-код: vf656ana000008998
Re: ЕГР и все что с ним связано
[/quote]Егр установлен в разрыв штатной магистрали системы охлаждения,проблем нет.
[/quote]
[/quote]
-
- Наблюдатель
- Всего сообщений: 16

Отправлено спустя 12 минут 58 секунд:
я бы показал тебе на своей машине мне не сложно но проблема в том что у меня его вообще нет.
Доцент заедь лучше на сервис если у тебя сейчас такие вопросы пошли! от греха подальше не лезь ты сам туда лучше .по резиновым шлангам как сам думаешь что идет? выхлоп или ....?????пока машина ездит не лезь ты в этот егр ты без прошивки все равно не удалишь его полностью.а так стоит железка на двс для тебя и пусть дальше стоит не мешай лучше механизму работать..

Отправлено спустя 12 минут 58 секунд:
я бы показал тебе на своей машине мне не сложно но проблема в том что у меня его вообще нет.
-
- Интересующийся
егр зашит и заглушен, поменял помпу, для проверки поездил неделю на воде все было гуд, как только залил антифриза на зиму начала подгонять выхлоп в бачок, антифриз не убывает, понятно, что первая мысль - гбц (прокладка), один человек подсказал, что как вариант - самовар, у него были случаи. Вот с наименьшего гемора думаю начать.
-
- Наблюдатель
-
- Интересующийся
-
- Наблюдатель
ну вот возьми и переставь заглушку и появится ответ самовар виной или нет
Отправлено спустя 13 минут 45 секунд:
...
Отправлено спустя 13 минут 45 секунд:
...
-
- Интересующийся
С другой стороны заглушить?
На третьем эспайсе у себя глушил в одном месте, с двс, трубку выкидывал
На третьем эспайсе у себя глушил в одном месте, с двс, трубку выкидывал
-
- Интересующийся
- Всего сообщений: 24
- Vin-код: VF656ANA000008711
Shomik, У меня те же подозрения, что и у вас.
Что случилось?
У вас есть ответ на вопрос?
Выхлоп EGR попадает в систему охлаждения или проблема в головке двигателя?
Что случилось?
У вас есть ответ на вопрос?
Выхлоп EGR попадает в систему охлаждения или проблема в головке двигателя?
-
- Интересующийся
- Всего сообщений: 24
- Vin-код: VF656ANA000008711
Здравствуйте друзья!В моем случае в повышенном давлении в расширительном бачке оказался виноват охладитель EGR.
#Охладителен #Радиатор #EGR
#Охладителен #Радиатор #EGR #Renault #Mascott 3.0/150ps EGR #Cooler #Охладитель #Рециркуляции #Отработавших #Газов.
Проблем-създава се налягане в разширителното казанче и много прилича на диагноза спукана цилиндрова глава.
Но,в този случай се наблюдава симптоматика в ниските обороти или градско каране и не когато машината е в работен режим с товар върху себе си.Дори не се повишава температурата на антифриза,ако всички останали системи функционират нормално.Разбира се,може да се кара така,на както всичко останало и това ще има своят край,ако не се вземат мерки за отстраняването.
Моят съвет за първичната проверка преди да се премине към сваляне на мотора,при подобни симптоми е да се отворят всички охладителни съединения и да се погледнат.Веднага си проличава.Много е трудно да се работи по EGR на този камион,защото всичко минава зад двигателя и ако се бърза,просто нищо няма да се поправи,даже напротив.Като допълнение ще кажа.Свързващата тръга от колектора към EGR задължително трябва да се провери за разрушения и язви или манипулаций,така че е нужно да извадим двигателя.
#renaulmascott #ОхладителенРадиаторEGR #EGRCooler #ОхладительРециркуляцииОтработавшихГазов
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P_ORH0rxVGA[/youtube]
#Охладителен #Радиатор #EGR
#Охладителен #Радиатор #EGR #Renault #Mascott 3.0/150ps EGR #Cooler #Охладитель #Рециркуляции #Отработавших #Газов.
Проблем-създава се налягане в разширителното казанче и много прилича на диагноза спукана цилиндрова глава.
Но,в този случай се наблюдава симптоматика в ниските обороти или градско каране и не когато машината е в работен режим с товар върху себе си.Дори не се повишава температурата на антифриза,ако всички останали системи функционират нормално.Разбира се,може да се кара така,на както всичко останало и това ще има своят край,ако не се вземат мерки за отстраняването.
Моят съвет за първичната проверка преди да се премине към сваляне на мотора,при подобни симптоми е да се отворят всички охладителни съединения и да се погледнат.Веднага си проличава.Много е трудно да се работи по EGR на този камион,защото всичко минава зад двигателя и ако се бърза,просто нищо няма да се поправи,даже напротив.Като допълнение ще кажа.Свързващата тръга от колектора към EGR задължително трябва да се провери за разрушения и язви или манипулаций,така че е нужно да извадим двигателя.
#renaulmascott #ОхладителенРадиаторEGR #EGRCooler #ОхладительРециркуляцииОтработавшихГазов
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P_ORH0rxVGA[/youtube]
-